Wednesday, 19 October 2011

My Treasure ! #2

Assalamualaikum :)


Korang ingat tak, like a month ago, aku ada post My Treasure ! yang first. ( kalau korang baca la). So, sekarang dah lebih kurang sebulan, aku nak tunjuk la perkembangan koleksi aku tu. :D

So gamba ni ialah gamba awal aku, which aku ada letak kat entry yang first. So, at starting aku ada 11 je. Which 5 dari One piece, 5 dari Katekyo Hitman Reborn and 1 dari Naruto :) Bonus aku ada Blue dari Foster's House for Imaginary Friends :D



So, lepas sebulan aku mengumpul duit dan mengumpul action figures ni sedikit demi sedikit. Terpaksa mengharungi segala dugaan seperti dimarahi mak, sorok dari adik, minyk kereta untuk ke kedai, jalan jam dan macam-macam lagi. Inilah hasilnya :)



Tadaaaaaa... :D

After sebulan mengumpul menatang ni, aku rasa bangga kerana aku dah sampai tahap ni. Tahap Maniac So, ni la koleksi aku yang terbaru :)


First, set ni dari cerita One Piece. Set mafia. Cool gila kan? Tapi aku tak tau kenapa dorang tak buat untuk Usopp and Nami sekali. Kalau tak aku dah beli dah xD This thing worth RM25 :)


Yang ni pon dari siri animasi One Piece. Seperti dalam gambar, ada Zoro, Luffy, Sanji, Chopper, Shank, Ace dan Mihawk. Ada several things yang aku tak suka pasal set ni. First, muka tak lawa. Second, Chopper colour hijau and finally pedang Mihawk tak real. This thing worth RM35.


This is my new favourite action figure. Dari siri One Piece :) Harga = RM22




Yang ni pulak confirm-confirm semua orang tau kan. Dari siri terkenal Dragon Ball GT. Oh yeah ! Worth = RM35.


Yang ni pulak watak utama siri Katekyo Hitman Reborn. Comel tapi bergaya :)


Yang pon dari siri Katekyo Hitman Reborn.Chrome and Rokudo Mukuro :)


Yang ni pulak Hibari dari Hitman Reborn :)


Reborn dan Byakuran :)


Yamamoto, Lambo, Ryohei and Gokudera dari Katekyo Hitman Reborn :)


This is the ring of Mist. The holder is Rokudo Mukuro from Katekyo Hitman Reborn :)


All the action figures of Katekyo Hitman Reborn berharga RM100 and yang ring ni pula RM20 (beli kat toys fair)



So, thats all :) Aku rasa maybe aku akan stop kejap collect this things sebab aku nak kumpul duit nak beli camera  dslr baru or keyboard/synthesizer :)

Thank you sebab baca :)

Assalamualaikum


2 comments:

  1. Perghh! Sarawak susah dowh nak cari action figure murah. sume mahal nak mampos. haha

    ReplyDelete
  2. haha.ni pon nsb baik aku jmp tmpt yg jual murah.haha

    ReplyDelete