Monday, 13 August 2012

The Uniten Friend #1 Episod 2.

Assalamualaikum :)

So this will the episod 2 of my first uniten friend which is Cik Azriah Razaq a.k.a gendut.eh silap. a.k.a Yaya, Well, sebenarnya aku kena update pasal die sebab dia dah baik hati update pasal aku kat blog die. Bab kata dia. kene adil dan kotak(?) Oh well. Kita teruskan je.So baru-baru tak tau kenapa aku boleh pulak jadi Dr. Love untuk hal cintan-cinton die. haha.

Well, maybe dia perlukan perspektif lelaki, so aku tolong la sikit-sikit apa yang aku mampu. Bagi nasihat apa sume la.And dia pon ada juga la tolong aku nak ngorat crush aku ni. Walaupon dia ni tak de lah membantu sangat. Sebab everytime aku cerita, dia just cakap "Awwww..." "Alolololo..." haaaa.tu je la yang dia selalu cakap.almost everytime mcm tu.maybe sebab dia pon tak tau nak tolong apa kot.hahahaha. :P jk

Tapi dia tetap kawan yang baik. Banyak tolong.lagi-lagi bab lab. Dia kata aku banyak tolong dia.tapi aku rasa dia je yang banyak tolong. Banyak tiru dari dia. Lab circuit mahupon lab manufacturing. Aku je tiru dia.
So harap2 next sem byk kelas sama dgn dia.senang nanti bole tiru je die straight. Muahahaa.okay karut dah.

Saya rasa sampai disini sahaja. Harap die gembira membaca kritikan dan umpatan ini.

Sekian terima kasih.

Monday, 25 June 2012

The Uniten Friend #1

It's like its been thousand years since i wrote something. 
And I miss this blog so much. :(
Sorry lil bloggie :(

So anyway.
This post is dedicated to this one girl who has been rocking awesomely with me since my orientation week.
One first greeting may sound a little silly.
Our first meeting was at a hall which we call DSS in Uniten.
Me and Kaiz (my matriculation friend) always sit at a front row.
So we kinda sat to these three girls. Yaya , Fareeza and another one *tak sempat kenal* LOL.
And eventually we all become friends.
And me, yaya and fareeza were in the same class for our 1st semestar.

Yaya is really a nice girl.
She always been there for me.
And most important she is f-ing awesome !
You know, its like super duper mega awesomeness !
She nice,smart,kind-hearted and happy go lucky girl.
I never see her sad. Always smile that lil brat :p

Yaya and Fareeza with their *seram* face. :p

Yaya with her *cover cun* face. HAHA


So that is the Super Duper Yaya !
She is easy to talk to.
Its like she will talk to anyone.
Periang sungguh ini budak you know.
Saya pon tak terlayan. HAHA.
But that is why she is so awesome.
She will always has something to talk about.
And you will never get bored. :D

I dont know why tapi lately saya rasa dia sudah makin tembam.
OOPPSSS :P
Dont worry Yaya. 
You still cute and awesome.
No doubt :D

She looks like a normal average girl.
But if you truly know her.
She will be like the most talkative person, randomly awesome and sweet kind-hearted person.
I still remember our virtual fighting scene.
Its like the most hardcore battle i ever been. LOL

Anyway.
She is truly awesome.
Yes i know.
I repeated it so many times.
But she IS awesome !
So. This is it.
Hope she like it.
And I still waiting for her to *belanja* me Banana-boat :P

P/S : Saya cilok balik gambar awak ye :P
And maaf. Grammar saya masih terok.

Sekian, Terima Kasih.


Assalamualaikum :)


Sunday, 30 October 2011

LIKE LIKE LIKE !

Assalamualaikum :)


Harap maaf ye. Post kali ni adalah untuk mengutuk seseorang. Aku ni cakap je tak baik wat blog pasal kutuk orang. Tapi aku wat gak. Ish ish. Bagai ketam mengajar anaknya berjalan lurus !

Story dia macam ni. Dalam bosan-bosan aku online, chit chat sana sini, skodeng stalker gamba orang, wall orang, ada noti kua. Aku tengok. Ada orang like comment aku kat status member lama aku. Aku tak kesah la. Tapi yang pelik comment tu dah la. Tapi bia je lah. komen aku memang hot hot pon orang nak like. Dah biasa dah. :P




Then aku sambung la stalk orang lagi (Aku suka stalk orang). Pastu noti aku kua berduyun-duyun. Mula-mula aku macam syok la. Weeeee. Yela mana tau ada orang comment ke, post kat wall ke. Tapi rupa-rupa nya bukan (forever alone :'( ) Rupa-rupanya brader tadi lagi. Adoyai bro. Kalau awek cun tak pe gak. 

Then dia like lagi dan lagi. Pening pale otak aku. Maybe dia like tak banyak mana pon tapi cara dia tu amat lah annoying. Dia like tu kat status member perempuan aku.

Pastu member aku tu pon wat la status.


Si polan (bukan nama sebenar) ni dah gila ke nak like semua status aku. penuh notification aku wei



Lebih kurang macam tu la. Aku pon dah mula fikir. Semua status? Maybe bukan semua. Tapi confirm banyak la kan? Apa kah motif dia? Nak ngorat ke? Nak perhatian ? Yes. Confirm nak perhatian aku fikir. haha.

Aku pon komen la status tu. 


Notification aku pon penuh gak =.=


Korang tau die reply apa?


:)


Eh eh.Smiley je ke brader? Kelakar ke kau like-like macam. Hati ku makin panas time. Semua sebutan, perlakuan, salah betul tidak ku endahkan. Yang aku tahu aku bengang.

Then member aku plak komen.


Apa masalah kau si polan? haiiihhh.


Si polan pon reply.


Eh marah ke?


Apa ke bangang nya? Dia ingat orang suka ke dia wat macam tu. Gila childish. Haha. Badan je besar. Tapi otak kecik. Ades. Come on brader. 

Sampai sini aku pon mendiam diri je. Dan fikir sorang-sorang. Apa motif dia? Hmmmm. Aku fikir panjang sampai la ada member aku yang lain post kat wall member ku yang di-like itu.


Sama ada si polan ni gila atau dia suka kat kau. Tapi yang pasti cara like-like untuk mengambil perhatian orang sangat baru.


Lebih kurang macam ni la ayat member aku tu. Aku pon tak berapa nak ingat xP 
Then sambil wat muka macam ni aku pon komen.

Kalau aku jumpa dia, akan ku lempang muka dia. Haha.


Kemudian aku dan kawan-kawan yang lain pon terus la bergelak ketawa dan kutuk mengutuk lagi. Sehingga la si polan itu perasan post ini (lambat gila perasan, orang dah habis ketawa dah) dan komen macam ni.


Oit Fauzan yang kacak bergaya. Apa masalah kau ha? Mana nak lempang aku? Sembang besar eh kau.


Hahaha. Tau marah? LOL. Ingat kan kau suka berjenaka. Aku berjenaka dengan member kau nak marah? Come on bro. Gua tak kacau pon lu. Tiba-tiba lu nak masuk conversation aku dengan member aku marah-marah macam ni? Mana adab bro? Hhaha. Then aku pon reply la.


LOL. Brader. Marah ke?


Kemudian member aku pon delete la itu post kerana risau pergaduhan itu terus berlaku. Haha. Good thinking my friend. Sorry sebab act tak matang. Tapi serious shit kelakar la brother tu. Or aku ni yang kurang ajar? Hmmm. Tak tau la. Silap aku gak main cakap je tak fikir perasaan orang lain. Ish ish. Teruknya Fauzan ni.


Mintak maaf ye pembaca semua. Saya manusia biasa je :)

Sampai sini je la post kali ni.

Assalamualaikum :)



Wednesday, 19 October 2011

My Treasure ! #2

Assalamualaikum :)


Korang ingat tak, like a month ago, aku ada post My Treasure ! yang first. ( kalau korang baca la). So, sekarang dah lebih kurang sebulan, aku nak tunjuk la perkembangan koleksi aku tu. :D

So gamba ni ialah gamba awal aku, which aku ada letak kat entry yang first. So, at starting aku ada 11 je. Which 5 dari One piece, 5 dari Katekyo Hitman Reborn and 1 dari Naruto :) Bonus aku ada Blue dari Foster's House for Imaginary Friends :D



So, lepas sebulan aku mengumpul duit dan mengumpul action figures ni sedikit demi sedikit. Terpaksa mengharungi segala dugaan seperti dimarahi mak, sorok dari adik, minyk kereta untuk ke kedai, jalan jam dan macam-macam lagi. Inilah hasilnya :)



Tadaaaaaa... :D

After sebulan mengumpul menatang ni, aku rasa bangga kerana aku dah sampai tahap ni. Tahap Maniac So, ni la koleksi aku yang terbaru :)


First, set ni dari cerita One Piece. Set mafia. Cool gila kan? Tapi aku tak tau kenapa dorang tak buat untuk Usopp and Nami sekali. Kalau tak aku dah beli dah xD This thing worth RM25 :)


Yang ni pon dari siri animasi One Piece. Seperti dalam gambar, ada Zoro, Luffy, Sanji, Chopper, Shank, Ace dan Mihawk. Ada several things yang aku tak suka pasal set ni. First, muka tak lawa. Second, Chopper colour hijau and finally pedang Mihawk tak real. This thing worth RM35.


This is my new favourite action figure. Dari siri One Piece :) Harga = RM22




Yang ni pulak confirm-confirm semua orang tau kan. Dari siri terkenal Dragon Ball GT. Oh yeah ! Worth = RM35.


Yang ni pulak watak utama siri Katekyo Hitman Reborn. Comel tapi bergaya :)


Yang pon dari siri Katekyo Hitman Reborn.Chrome and Rokudo Mukuro :)


Yang ni pulak Hibari dari Hitman Reborn :)


Reborn dan Byakuran :)


Yamamoto, Lambo, Ryohei and Gokudera dari Katekyo Hitman Reborn :)


This is the ring of Mist. The holder is Rokudo Mukuro from Katekyo Hitman Reborn :)


All the action figures of Katekyo Hitman Reborn berharga RM100 and yang ring ni pula RM20 (beli kat toys fair)



So, thats all :) Aku rasa maybe aku akan stop kejap collect this things sebab aku nak kumpul duit nak beli camera  dslr baru or keyboard/synthesizer :)

Thank you sebab baca :)

Assalamualaikum